'Iets wat geen smaak heeft,
vind men meestal ook niet vies...'
 

concept

boeken

restaurants

koken

pers

contact

  

foto's Pieter Ouddeken uit:
'De Nieuwe Nederlandse Keuken', Albert Kooy, verschenen bij KMuitgevers (2006, 2007, 2008)

De Nieuwe Nederlandse Keuken. Over 5 principes van goed eten

In de supermarkten zien we het hele jaar door nog maar één seizoen, alle dagen tomaat, terwijl die in Nederland hooguit in de zomer geplukt kan worden. De rest van het jaar wordt hij vaak per vrachtwagen uit verre landen aangevoerd. Het gaat de verkeerde kant op met ons voedsel.
We consumeren op veel te grote voet en ons eten wordt tegenwoordig gedomineerd door de voedselindustrie, die gedicteerd wordt door enkele grote globale spelers. In deze uitgave van De Nieuwe Nederlandse Keuken laat SVH Meesterkok Albert Kooy de waarde zien van de Nederlandse keuken: een keuken die geïnspireerd is op Nederlandse culinaire tradities en die combinaties maakt met internationale ingrediënten en moderne bereidingen en kooktechnieken. Albert kiest voor duurzame dier- en milieuvriendelijke, eigentijdse en gezonde producten. Hoe je dit kan doen? In bijna 40 recepten laat Albert zien hoe je met goede ingrediënten lekker en gezond kan eten:
De Nieuwe Nederlandse Keuken over 5 principes van goed eten,  Albert Kooy
16 x 10 cm, 96 pagina’s, full colour, soft cover
isbn 978 90 75979 93 0, verschenen in 2017
€ 9,95

Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel, via bol.com of rechtstreeks te bestellen via de website van de uitgever.

In het najaar 2012 verscheen '5 ingrediënten voor beter, verser, gezonder en eerlijker eten'. In dit Manifest voor De Nieuwe Nederlandse Keuken pleit SVH Meesterkok Albert Kooy voor een herontdekking van de Nederlandse keuken: een keuken die geïnspireerd is op Nederlandse culinaire tradities en die combinaties maakt met internationale ingrediënten en moderne bereidingen en kooktechnieken. Albert kiest voor duurzame dier- en milieuvriendelijke, eigentijdse en gezonde producten.

In 2006 verscheen het boek ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’ van Albert Kooy bij Uitgeverij KunstMag met foto's van Pieter Ouddeken. In dit boek geeft Albert Kooy zijn visie op koken. Voor Albert Kooy is een moderne en intelligente kijk op het gebruik van grondstoffen noodzakelijk. “We moeten gebruik maken van verse producten, die geoogst en gegeten worden in de juiste seizoenen”. 

Het boek telt 272 pagina’s met ongeveer 265 recepten. Het boek is ook in het Engels verkrijgbaar onder de titel: New Dutch Cuisine.

Voor bestellen klik hier, van de Nederlandse titel zijn er nog maar enkele exemplaren te koop, de Engelse versie is nog goed verkrijgbaar.
Klik hier voor meer informatie over het concept van De Nieuwe Nederlandse Keuken.